Doe ff SMART!

doe-ff-smart-this-way-zw“Je hoort nog van me”. ”Ik zal zien wat ik kan doen”. Toezeggingen die we dagelijks horen. Maar waarop kun je nu rekenen? En wanneer? Geen idee. Wanneer je SMART afspraken maakt, heb je hier geen last van.

Missing Link komt dagelijks op veel werkplekken en ontmoet veel mensen die steeds tegen hetzelfde probleem aanlopen: hoe houd ik overzicht? Gebrek aan overzicht is bijna altijd de aanleiding voor stress, verzuim en ook kribbigheid naar collega’s toe. “Hij zou mij nog wat aanleveren en ik heb nog steeds niets gehoord”, is een veel gehoorde klacht.

Gelukkig hoeft dat allemaal niet. Als je maar kiest om afspraken Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden te maken. Ofwel: SMART. Dus vooral werken volgens “afspraak is afspraak”. En niet (meer) activiteiten voor je uitschuiven. Immers “uitstel” betekent maar al te vaak “afstel”. Als je SMART werkt, dan zorg je voor concrete afspraken en neem je de verantwoordelijkheid daarvoor.

Bovendien communiceer je helder met de mensen met wie je de afspraken maakt, zodat voor iedereen transparant is wat men kan verwachten, op welk moment en in welke vorm. Dus niet langer “zo spoedig mogelijk” of “ik doe mijn best”. Werk je volgens deze aanpak, dan is het ook niet moeilijk meer om pro-actief te werken, doelen te stellen, afwijkingen in de planning bijtijds te signaleren (hoef je helemaal niet nerveus van te worden) en die bekend te maken en vervolgens zoveel mogelijk te herstellen.

Want SMART werken is ook een manier van eerlijk werken, naar jezelf toe en naar je collega’s. SMART werken voorkomt ergernissen, stress en gedoe op de werkvloer. Zeker bij Het Nieuwe Werken is SMART werken een aanrader zowel voor de medewerker als voor de manager.

We hebben er veel ervaring in en vertellen je er graag meer over in onze efficiency training op jouw werkplek. Klik hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *